touko 19 2008

Julkaisuja & Linkkejä

Yksi Pohjolaisten sukuhaaroista on levinnyt maamme pohjoisimpaan osaan. Ilkka Lehtolan tekemä videoelokuva ”Kuollut mies saapui kosimaan – Helmi ja Heimo Lehtolan tarina” kertoo siitä, kuinka viipurilainen Helmi Pohjolainen muutti vuonna 1920 tuhat kilometriä pohjoisemmaksi Inariin ja perusti perheen Heimo Lehtolan kanssa. Elokuva on katsottavissa Pohjolaisten sukuseuran Facebook-sivuilta.

Veli Pohjolainen on kirjoittanut ja kustantanut sukukirjan ”Karttulan Pohjolaisia ja Pielaveden Hujasia”. Lähdemateriaalin hankkimisen ja kirjoittamisen hän aloitti vuonna 2003. Kirja julkaistiin 16.7.2006.

Kirja kertoo Veli Pohjolaisen vanhempien suvuista, Karttulan Pohjolaisista ja Pielaveden Hujasista yli 400 vuoden ajalta käsittäen 14 sukupolvea. Kirja on kovakantinen, lankasidottu ja siinä on 370 sivua. Se sisältää noin 3100 henkilön tiedot ja yli 700 sukutaulua.

Pohjolaisten osuus kirjasta on noin 200 sivua ja 1700 henkilöä, Hujasten noin 170 sivua ja 1400 henkilöä. Molemmille suvuille on omat henkilöhakemistot. Kirjassa on noin 100 eri henkilöistä kertovaa tarinaa ja 150 aiheeseen liittyvää valokuvaa.

Kirja sisältää runsaasti eri aikakausista kertovaa paikallishistoriaa muun muassa Kainuusta, Kuopiosta, Karttulasta, Tervosta ja Pielavedeltä.

Lisää kirjasta Veli Pohjolaisen kotisivuilta!

Veli Pohjolaisen puh: 0400 671563
sähköposti: velipohjolainen(at)gmail.com
kotisivut: http://velipohjolainen.wordpress.com

 

Kuvanveistäjä Pauno Pohjolaisen kotisivut:
http://www.paunopohjolainen.net/

Jazzmuusikko, musiikin maisteri Pauliina Pohjolaisen kotisivut:
http://www.myspace.com/pauliinapohjolainen

Sukututkimuslinkkejä:

Suomen Sukututkimusseura:
www.genealogia.fi

Family History and Genealogy Records:
www.familysearch.org