touko 19 2008

Sukuseura pähkinänkuoressa

Pohjolaisten sukuseura ry perustettiin 17.2.2007 Kuopiossa.

Sukuseuran tarkoituksena on vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta jäsenten keskuudessa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi sukuseura järjestää kokouksia, juhlia ja retkiä, sekä harjoittaa julkaisutoimintaa ja aktivoi suvun jäseniä sukututkimukseen. Sukuseura myös tukee ja kannustaa suvun jäseniä eri tavoin mahdollisuuksiensa mukaan.

Sukuseuran asioita hoitaa hallitus, joka valitaan vuosikokouksessa. Hallitukseen kuuluu puheenjotaja, 5-7 muuta varsinaista jäsentä sekä 4 varajäsentä. Vuosikokous järjestetään joka neljäs vuosi.

Pohjolaisten suku on keskisuuri talonpoikaissuku. Sukututkimuksissa on selvitetty, että jo 1700-luvulla Pohjolaisten suku oli levittäytynyt ympäri Suomen. Kirkonkirjoissa heitä löytyy jo tuolloin muun muassa Juvan, Kerimäen, Kuopion, Kuusamon, Lappeen, Muhoksen, Muolaan, Paltamon, Pietarin, Sortavalan, Sulkavan, Ulvilan ja Valkjärven seurakunnissa.

Pohjolaisten sukua on tutkittu viime vuosina varsin aktiivisesti, mutta paljon tutkittavaa on vielä jäljellä. Yksi parhaiten tutkituista sukuhaaroista lienee Karttulan Pohjolaiset, jota useampikin sukututkija on ansiokkaasti tutkinut.

Sukuseuran säännöt